(224) 250 85 22 - 236 16 46
25
HAZ
2013

eAdisyon Sepetçioğlu Restaurant Yalova’da

ekleyen :
yorum: 0

38737_140120669356062_4349254_n 40090_140129656021830_1891191_n 40307_140129632688499_4364882_n 72902_560183924016399_302715965_n 225327_544704518897673_335178837_n 248037_578607918840666_275342245_n 418044_366709496697177_138859539_n 425918_366613163373477_61817055_n 426085_366613093373484_919153031_n 544854_377360112298782_1809550182_n 734857_518807548154037_1524938695_n 737723_518799948154797_1583790329_o20130624_192333_resized 20130624_192353_resized 20130624_192410_resized 20130624_192418_resized 20130624_192507_resized 20130624_192516_resized 20130624_192534_resized 20130624_192553_resized 20130624_192603_resized 20130624_192634_resized 20130624_192705_resized 20130624_192720_resized 20130624_192741_resized 20130624_192749_resizedSepetçioğlu

Yalova’dan Bursa yoluna ilerlerken 6. kilometrede, sağda bir lokanta var. Burası alışıldık yol lokantalarından biraz farklı. Adı Sepetçioğlu. Bu isim Kastamonulu Osman Efe’den geliyor. Mekanda yapılan Kuyu Kebabı’nın Kastamonu usulü ile yapıldığını anlatmak için bu isim seçilmiş.
Kuyu Kebabı, tuğlalarla örülü bir kuyuda yakılan ateşin köz olması ve tuğlaları ısıtması ile hazırlanmaya başlanıyor. Bir askı yardımıyla, dönemine göre ülkenin farklı bölgelerinden getirilen kuzu kol ve gerdanları kuyuya indiriliyor. 2 saat hava almadan, kendi buharıyla ve herhangi bir katkı maddesi olmadan pişen etler kuyudan çıkarılıp servise hazırlanıyor.
Kuyu Kebabı Sepetçioğlu’nun özel yemeği olarak bilinse de burada yenecek tek özel yemek değil. Menü geniş. Kuzunun gerdan eti ile yapılan ve işkembeye benzetilen gerdan çorbası, sütle pişirilen ısırgan otu çorbası, kendi imalatları olan sucuk ve köftesi, özenle seçilen malzemelerden oluşan kahvaltı sofraları da Sepetçioğluna gelenlerin beğenisini topluyor.
Sepetçioğlunu diğer yol lokantalarından ayıran havayı arabanızı park eder etmez soluyorsunuz. Etraf tertemiz, yeşillikler içinde ve bahçe düzenlemesine çok önem verilmiş. Masalardan birine oturduğunuzda sizi karşılayan genç ve güleryüzlü ekibin hızlı servisi, titizliği ve yemekleri burayı diğer yol lokantalarından ayırıyor.
2005 yılında hizmete başlayan Sepetçioğlu, bu başarısını Elektrik mühendisi bir baba olan Ziya Özkan’ın zekasına, ev hanımı bir anne olan Saide Özkan’ın titizliğine ve İktisat mezunu bir gezgin olan oğulları Özgür Özkan’ın heyecanına borçlu olsa gerek. Sepetçioğlu bir aile işletmesi ve bu ailenin içinde servis ve mutfak ekibi ile birlikte yaklaşık 30 kişinin emeği var.
Buranın en güzel yanı her an tanıdık birileriyle karşılaşabilme ihtimaliniz. Farklı şehirlerden gelen ziyaretçilerin burada buluşup yemek yemesi, Sepetçioğlu’nu yol üstündeki duraklardan biri olmaktan çıkarıp varış noktası haline getiriyor.